--> 'cookieChoices = {};'

02 marts, 2013

Izglītībā noderīgas Android ierīces un aplikācijas

    
     Tā ir noticis, ka pēdējā laikā diezgan daudz iznācis burties pa viedtālruņu un planšetdatoru aplikācijām, jo bijusi iespēja padarboties gan ar slaveno iPad2, gan ar Android ierīcēm - Samsung Galxy S2, Asus Transformer, Samsung Galaxy Tab 2 (10,1") un ar Prestigo Multipad PMP7100 Duo un patestēt dažādas aplikācijas. Protams, mani vispirms interesēja, ko tad ar šīm ierīcēm var darīt skolā, kādas aplikācijas un kuros mācību priekšmetos lietot. Ņemam kreisajā malā lapas par Andriod aplikācijām un lietojam!  Protams, nepretendēju uz vislabāko, u.tml. apskatu, bet kādam var noderēt. Apskatu lapas tiks papildinātas un veidotas arī citiem mācību priekšmetiem!  Iekļauts - nosaukums, saite, attēls un īss komentārs. Kā šie apskati izskatās var redzēt raksta beigās pievienotajā piemērā no matemātikas aplikāciju apskata!


Skolās noderīgas Android aplikācijas (F.Sarcevičs):
      Zinātnes e-grāmatas (ebooks) - aplikācija skatāma šeit!

Nepiemirsīsim, ka uz Android viedtālruņiem un planšetēm itin veiksmīgi darbojas dažādas tiešsaistes aplikācijas, t.sk. ar Flash pielietojumiem ("Kur dabūt Flash?" - Android pašā apakšā!):

Citi noderīgi apskati par iOS un Android aplikācijām

IM aktīvists Gatis Narvaišs ir izveidojis savu izglītībā noderīgāko iPad aplikāciju apskatu, bet kā ir ar Android mobilajām ierīcēm un planšetēm vai Windows platformas ierīcēm? Kādas situācija ir šajās OS? Šis apskats varētu palīdzēt tiem, kuri lieto Android bāzētas ierīces.

Daži citi iOS (iPad, iPhone) un Android aplikāciju apskati (ne visas ir izglītībai):

       Zinu, ka daudzi man nepiekritīs, bet šobrīd priekšroku es tomēr dotu Android ierīcēm, jo Android ierīcēs var lietot visus tiešsaistes servisus, kuros izmantota Flash tehnoloģija, un   ir HDMI (biežāk mini HDMI) izeja.  Šajā gadījumā jāpiepērk atbilstošs HDMI kabelis, piemēram, mini HDMI => HDMI un planšetdatoru var uzreiz pieslēgt projektoram, strādāt ar Internetu (bezvadu), projicēt prezentācijas un lietot planšetdatoru kā pilnvērtīgu dokumentu kameru, pie kam planšetdatoru kameru izšķirtspēja vairumā gadījumu ir ar krietni augstāka kā tradicionālajām dokumentu kamerām. Nepieciešams vien neliels statīvs, uz kura novietot planšetdatoru dokumentu un attēlu projicēšanai uz ekrāna. Lietojam jebkuru kameras aplikāciju, attēlu no grāmatas vai kādu priekšmetu  projicējam uz ekrāna, nepieciešamības gadījumā fotografējam un varam vienlaikus publicēt arī savā tīmekļa vietnē vai mākonī.  Par šādiem Android ierīču pielietojumiem esmu jau rakstījis savā blogā fs-it.blogspot.com, saktiet raksts_1 vai raksts_2, skatiet rakstu  par Smart Notebook Express  tiešsaistē! Protams, viss minētais nenozīmē, ka neiesaku lietot Apple ierīces! Tajās ir daudz līdzīgu un arī atšķirīgu iespēju, daudz itin fantastisku un ļoti skaistu aplikāciju, arī cena nav padebešos, jo īpaši runājot par iPad mini! Apple TV pats par sevi vien ko ir vērts un kaut vai aplikācijas The Elements: Visual Exploration, Nearpod, Paper, iBook un iWork, bet tie nebūt nav vienīgie labumi! Pētiet un izvēlieties sev piemērotāko risinājumu! Es ļoti daudz laika esmu veltījis tiešsaistes servisu pētīšanai un tas ir galvenais, kādēļ šobrīd joprojām esmu par Android. To cilvēku argumenti, kuri mēģina iestāstīt, ka Flash nu jau ir miris un viss ir HTML5, pagaidām nepārliecina. Nekas nenotiek uzreiz un arī Flash tehnoloģiju nomaiņa uz HTML5 nenotiks momentāni, paies diezgan ilgs laiks līdz HTML5 (vai vēl kādas progresīvākas platformas) pilnīgai uzvarai, ja tāda vispār būs. Flash atbalstītu vērtīgu tiešsaistes servisu ir pārāk daudz, lai no tiem atteiktos.
Pietiekami būtiski,, ka šādus pietiekami jestrus planšetdatorus ar 2 kodolu procesoriem var nopirkt pat zem 100 Ls. Tiesa gan būtu jāskatās, vai kameras izšķirtspēja pie piemērota. Diez vai minētajām vajadzībām ir vērts pirkt planšetdatoru, kuram ir tikai 0,3 Mpix kamera, minimums būtu vismaz 2 Mpix (labāk 5Mpix), lai var normāli projicēt materiālus uz ekrāna.
      Ja vajag, ar skenēšanas aplikāciju skenējam dokumentu, ar citu kovertējam uz rediģējamu dokumentu. Tā, lūk, un nekas lieks papildus nav vajadzīgs. Vairumā klašu pat dators nebūs nepieciešams, prakstiski visu nepieciešamo var izdarīt ar planšetdatoru, grūtāk būs strādāt ar E-Klase mazā ekrāna dēļ. 
     Ja planšetdatoram ir USB (vai mini USB) pieslēgvieta, tad vajadzības gadījumā var pievienot arī peli un tastatūru.
     Palaižot piemērotu tāfeles aplikāciju, iegūsim mobilu mazgabarīta interaktīvo tāfeli. Daudzos gadījumos klasē ir iespējams nodrošināt planšetes bezvadu savienojumu ar projektoru - tieši vai ar skolotāja stacionārā datora palīdzību, tad planšetdators kalpos kā mobilā dokumentu kamera.

Android aplikāciju apaksta piemērs no matemātikas kolekcijas

Mathlab Graphing Calculator - saite


     Mathlab Graphing Calculator - visai iespaidīgs aplikācija, ja iemācās ar šo aplikāciju rīkoties! Te ir iespēja ievadīt un rediģēt funkcijas un vienādojumus, apskatīt to grafikus un vērtību tabulas, iekļauts funkciju kalkulators ar speciālu matemātisko tastatūru (izbīda ar speciālu podziņu loga labajā apakšējā malā). Kalkulators ievadīto funkcija pārveido matemātikā pierasto formulu izskatā! Speciālā matemātiskā tastatūra ir lietojama arī funkciju ievadei grafiku attēlošanas logā. Funciju grafikās attēlošanas režīmu ļoti sekmīgi var izmantot arī fizikas nodarbībās - piem., kinemātikā, termodinamikā, laboratorijas darbos, u.tml.
*! Darba  režīmus pārslēdz ar pogām (ikonām) ekrāna augšējā daļā!
Aplikācijas bibliotēkā var iekļaut savas ievadītās funkcijas un dažādas matemātiskās izteiksmes, tādējādi veidojot savu personīgo matemātikas bibliotēku. 

Math Experiments - saite


     Math Experiments tiešām ir visīstākā matemātikas eksperimentu laboratorija, to noteikti vajag izmēģināt! Milzīgs skaits matemātikas tēmu un visās var aktīvi darboties, mainot dažādu lielumu vērtības un apskatīt izmaiņu rezultātus!

iMathematics - saite


Nu ko te daudz teikt - 120 topiki, 700 formulas, 8 risinātāji un kalkulatori, ir rī Pro versija (ap Ls 1,5).  Saskarne vairāk pielāgota viedtālruņiem!

Algebra Genie - saite


Aplikācija ar videolekcijām, atraktīvām darbībām, daudzām tēmām, skaidojumiem, tiesa gan angļu valodā!

2 komentāri:

  1. Thanks for sharing such a good thought, post is nice, thats why i have read it entirely

    Feel free to surf to my web site; Batman Games Online

    AtbildētDzēst

  2. Mēs piedāvājam aizdevumu ar zemu procentu likmi 3% un, mēs piedāvājam
    * Personas aizdevumi
    * Parādu konsolidācijas aizdevumi
    *Biznesa kapitāls
    * Uzņēmējdarbības aizdevumi
    * Kredīti izglītībai
    * Mājas kredīti
    * Kredīti jebkura iemesla dēļ
    Lai saņemtu steidzamāku informāciju, nekavējoties sazinieties ar mums.

    info@waheedfinance.com
    WhatsApp: +91 636 671 0014
    Sveicieni
    Waheed finanšu firma

    AtbildētDzēst