--> 'cookieChoices = {};'

25 augusts, 2013

MindV - tiešsaistes serviss darbam ar domu kartēm


MindV -  (saite atvēršanai) teicams domu karšu (mindmapping) serviss no Ķīnas! Darbam gan ir jāpiereģistrējas, bet ir tā vērts, jo ir MS Office 2010 tipa saskarne, strādāt viegli un iespēju jūra! Ja man šobrīd jautātu, kuru tiešsaistes domu karšu servisu ieteikt nopietnākam darbam, tad es ieteiktu šo! Pārbaudīju veselu virkni dažādus tiešsaites servisus, kuros varētu strādāt ar domu kartēm, un secināju, ka šis ir apskata vērts. Ķīniešu programmatūra uzņem apgriezienus! Apskatiet arī rakstu par Kingsoft Office 2013 - lasīt šeit! Ir arī Kingsoft PC Doctor, Kingsoft Antivirus, u.c.
Cik tas prieks maksā? Ir bezmaksas (Free) konts, piedāvātās iespējas ir pietiekamas ikdienai, tajā skaitā 500 MB telpa mākonī. Iespējas var pallielnāt, ja attēlus, video, audio un dažādu dokumentus glabā kādā mākonī, piemēram, Dropbox, Google Drive vai Skydrive, kur tiem ir iespējas izmantot koplietošanas tīmekļa saites (web adreses). Protams, ir arī dažas nianses, jo ne viss strādā tik raiti un perfekti (piem., attēli no Dropbox negrib ielādēties), kā varētu vēlēties. Īsti nopietnam darbam labāk tomēr lietot darbvirsmas programmu - piemēram, EdrawSoft  Mindmap Free (saite lejupielādei), kuru jāuzinstalē un pēc tam Jūsu rīcībā būs lieliska programma darbam ar domu kartēm, dažādām shēmām, u.tml.

Ieskatam dažas bildes no servisa MindV
  • Neliela domu kartes saagatave ar saites ievietošanas paneli :
 
  • Svarīgākās rīkjoslas - Edit, Format, Themes&Layout un View:

 Par darbu ar formatēšanas rīkjoslu Format nav pat īsti, ko stāstīt, jo, ja protam darboties MS Word vai PowerPoint, tas arī šeit problēmām nebūtu jābūt! Theme&Layout rīkjoslā izvēlas patīkamāko un piemērotāko domu kartes noformējumu. 
Darbības ar Edit rīkjoslu - paskaidrojumi remarkās attēlā. Svarīgākais, ka ir iespēja pievienot piezīmes, saites uz dažādiem tīmekļa u.c. resursiem, ievietot attēlus, video un audio, kā arī dažādiem dokumentiem. Netrdicionāla iespēja ir uzdevumu pievienošana un čata iespējas grupu darbam.

Vēl daži attēli par objektu pievienošanu:


 Domu kartes koplietošana un rediģēšana sadarbojoties, paskaidrota ar remarkām nākošajā attēlā:


 Iespējams, ka, laikam ritot, uztapināšu arī videoklipu, kurā parādīšu, kā top domu karte ar bildēm, saitēm, piezīmēm, videoklipiem, u.tml. Ja tāds klips ir nepieciešams, tad rakstiet komentāros, jo tā izveidei arī vajag kādu laika sprīdi.

 Iespēju tiešām ir daudz, atliek vēlēt veiksmi un pacietību pētīšanā un lietošanā!
-----------

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru