--> 'cookieChoices = {};'

08 oktobris, 2011

Android ierīce mobilās dokumentu kameras lomā

Turpinām par mobilajām Android ierīcēm! Tas nu ir noticis - pēc vairākiem mēģinājumiem ir izdevies iedarbināt Samsung Galaxy S2 (Android ierīce) mobilās webkameras režīmā jeb citādi sakot Android ierīces (viedtālruņus, planšetes) var izmantot kā mobilo dokumentu kameru klasē. Pie kam, ja ierīcei ir laba kamera, tad rezultāts ir diezgan iespaidīgs. Sekmīgu rezultātu izdevās panākt ar programmu DroidCamX Wireless Webcam (saite lejupielādei), kuru jāinstalē Android ierīcē, bet datorā nepieciešams uzstādīt DroidCam (DroidCam-3.2.exe lejupielāde). Par to, kā tas viss darbojas, var palasīt šajā vietnē - http://androidcloudcam.net/.

DroidCamX starta loga ekrānattēls:


Noklikšķina uz pogas Connect un izvēlas savienojuma veidu un datoru savienojuma izveidei, pēc tam palaiž programmu DroidCam uz datora un darbojas. Tiesa programmu palaišanas secībai izšķirošas nozīmes laikam gan nav.

DroidCam savienojuma izvēle un iestatījumi:


Šeit jāizvēlas ērtākais un kvalitatīvākais savienojuma veids, WiFi savienojuma gadījumā būs nepieciešama Android ierīces IP adrese. Ļoti vienkārši savienojumu izdevās izveidot Bluetooth režīmā, uz datora DroidCam izvēloties servera lomu (skat. attēlu) un izveidojot ierīces savienojumu ar datoru. Pieminēšu, ka Samsung Galaxy S2 savienojumu ar datoru ērti izveidot ar programmas Samsung Kies palīdzību.Tālruņa pārraidīto video izdevās ieraudzīt Google Chrome pārlūkprogrammā, ievadot tajā uz tālruņa programmā DroidCamX redzamo IP adresi ar norādīto portu, piemēram: http;//192.168.51.101:3030/. Diemžēl pagaidām neizdevās to pašu panākt ar Mozilla Firefox, par tādu problēmu bija lasāms vairākos interneta resursos.
Cita programmas šādiem eksperimentiem - IP Webcam.

Vēl vienkāršāk Android ierīces var izmantot kā skeneri vai dokumentu fotokopētāju - jālieto tādas aplikācijas kā CamScanner, Document Scanner vai Wizcode PhotoCopy. Pēdējā no minētajā var darboties kā fotokopētājs, skeneris vai faksa aparāts! Lietošanā tā ir ārkārtīgi vienkārša! Iiespējams fotografēt dokumentus un uzreiz tos pārveidot pdf formātā tālākai lietošanai. Ieskenētos dokumentus var saglabāt ierīces atmiņas nesējā.

CamScanner darbībā:


Android aplikāciju ieguvei (paplašinājums .apk) var izmantot šādas vietnes:
Apvienojot rakstā pieminētās iespējas iegūstam ērtu un efektīvu mobilo dokumentu kameru darbam klasē! Mobilās ierīces - viedtālruņi un planšetes paver jaunas iespējas izglītības procesa modernizēšanā un ļoti daudz ir atkarīgs no mums pašiem. Jālasa, jāmeklē, jāeksperimentē un tad jau izdosies! Veiksmi eksperimentos!
---

1 komentārs:

  1. I hardly comment, but i did a few searching and wound up here "Android ier+ce mobil s dokumentu kameras lom ".
    And I actually do have 2 questions for you if you do not mind.
    Is it only me or does it give the impression like a few of these comments come across like left by brain dead
    individuals? :-P And, if you are posting at additional sites, I'd like to follow anything new you have to post. Could you list of the complete urls of your shared sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

    My site; Free Batman Games

    AtbildētDzēst