--> 'cookieChoices = {};'

25 oktobris, 2009

E-bibliotēka u.c. IDEJU FORUMA labie darbi

E-bibliotēka u.c. IDEJU FORUMA labie darbi - par tiem būtu grēks neko neuzrakstīt!
Tā nu ir sagadījies, ka esmu kļuvis e-biblioteka.lv lietotājs un man ir tas gods un prieks iepazīties ar šo jauko brīnumu. Šobrīd kļūt par šīs bezmaksas digitālās bibliotēkas lietotāju var jebkurš: "Digitālajā bibliotēkā autentifikācija notiek caur Swedbank, Latvijas Krājbankas, Nordea un Mobilā ID pakalpojumiem. Tavu datu pārbaude un bibliotēkas lietošana ir BEZ MAKSAS. Autentifikācija, izmantojot Mobilo ID ir maksas pakalpojums: Ls 0,05, tie tiks pieskaitīti mobilā tālruņa rēķinam." - (sīkāk e-biblioteka.lv Kā lietot).
Krājumi papildinās gandrīz katru dienu un to, ko neatradāt vakar vai šodien, ļoti iespējams atradīsiet jau rīt. Ieteikumus par vēlamajām grāmtām, pārraidēm, izrādēm iespējams opertīvi nosūtīt projekta autorēm un tādējādi piedalīties bibliotēkas papildināšanā. Projekts ir savā ziņā unikāls - ir zināma līdzība ar Google vai Scribd egrāmatām, bet šeit ir arī grāmatu audioversijas, videoarhīvs, foto, utml. Darbs bibliotēkā notiek līdzīgi klasiskajai bibliotēkai, paņemtās grāmatas ir jānodod atpakaļ (pie Teksti skat. - Grāmatu plaukts). Bibliotēkā nevar darboties anonīmas personas. Saskaņā ar bibliotēku darba noteikumiem arī e-biblioteka.lv var strādāt tikai reālas personas (skat. Kā lietot).

Auces vidusskolas skolotāji un skolēni e-biblioteka.lv lietošanai var piereģistrēties Auces vidusskolas datorcentrā pie sk.F.Sarceviča! Citu skolu skolēniem un skolotājiem jāgriežas pie savas skolas informātikas skolotāja vai bibliotekāres, lai tie sazinātos ar projekta koordinatorēm par reģistrācijas jautājumu risināšanu skolā (skat. Kā lietot).

Citi labie un, iespējams, jau itin labi zināmie IDEJU FORUMA labie darbi:
  • www.pasakas.net (latviešu valodā);
  • www.skazki.com (krievu valodā - Latvijā dzīvojošajiem krievu tautības bērniem);
  • audiožurnāli (tiem, kuriem grūti lasīt tekstus datorā);
  • ārējais HDD ar literatūru audioformātā 1. - 12.klasei (to projekta ietvaros ir saņēmušas daudzas skolas. bet citi var lietot e-biblioteka.lv).


Mani vissirsnīgākie paldies un milzīga apbrīna jaukajiem IDEJU FORUMS aktīvistiem par šo lielisko dāvanu Latvijas iedzīvotājiem! Kaut vairāk tik lielisku un pašaizliedzīgu cilvēku Latvijā būtu!



6 komentāri:

  1. Par e-bibliotēka.lv noteikti var! Lai cilvēki uzzina par šo projektu!

    AtbildētDzēst
  2. E-biblioteka.lv - .tiessaam labs projekts!

    AtbildētDzēst
  3. Labi materiāli arī LNB digitālajā bibliotēkā - http://www.lnb.lv/digitala-biblioteka/

    AtbildētDzēst
  4. Var noderēt arī http://www.periodika.lv

    AtbildētDzēst
  5. šodien esmu ļoti sajūsmā. Esmu redzējis komentārus no cilvēkiem, kuri jau bija saņēmuši kredītu no LAPO M-F, tāpēc nolēmu pieteikties, pamatojoties uz populāriem ieteikumiem un tikai pirms dažām stundām savā kontā apstiprināju kopējo summu 28 500 eiro. Šīs ir patiešām lieliskas ziņas, un es iesaku ikvienam, kam nepieciešams īsts aizdevums, pieteikties pa e-pastu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    AtbildētDzēst