--> 'cookieChoices = {};'

05 oktobris, 2012

Tēmas materiālu apkopojuma piemērs ar mural.ly

     Gatis savā blogā Teachergatis un arī Nakotnesskola.lv jau rakstīja par jauno servisu mural.ly (saite Gata raksta apskatei), kurā apkopotas servisu  linoit.com  un scoop.it labākās iespējas. Mazliet paeksperimentēju un apmēram 15 min. laikā radās materiālu apkopojums par tēmu "Krāsu modeļi". Izrādās, ka tiešām var izmantot materiālu ievilkšanas paņēmienu - sākumā vienkāršāk, ja mural.ly  un ievelkamais materiāls ir atvērti atsevišķos logos, bet viss strādā arī tad, ja tie ir dažādos tabos. Lai arī pagaidām ir beta versija, mural.ly darbojas itin raiti un korekti, materiālu apskatei (prezentācijām, dokumentiem) tiek izmantoti Google servisi, video arī tiek atvērts īpašā logā un atskaņots bez problēmām. Materiāli, kuri mural.ly logā ievilkti no datora mapēm, vispirms tiks uzlādēti uz servisa krātuvi un pēc tam jau rādīti no turienes.
Serviss tiešām jauks, ļoti  vienkāršs un efektīvs! Iesaku to visu mācību priekšmetu skolotājiem dažādu materiālu apkopojumu izvedei. Nav nepieciešamas kaut kādas specifiskas iepriekšējas datorprasmes!

Mural.ly pielietojumu iespējas:
  • iespējām bagāts līmlapiņu serviss;
  • grupu darba iespējas (ideju ģenerēšana un apkopošana, konspektu izveide, dalībniekus uzaicinot uz sadarbību);
  • stundu materiālu (konspektu) izveide;
  • dažādu materiālu strukturēšana;
  • noderīgu tīmekļa vietņu konspektu apkopojumu izveide;
  • fotogaleriju izveide;
  • videoklipu apkopojumi pa tēmām;
  • u.tml. - te nu vaļa fantāzijai!
Lūk, materiāla piemērs - "Krāsu modeļi"! Var skatīt šeit ievietotajā rāmī, bet labāk atvērt jaunā logā, materiāls būs vieglāk pārskatāms! Izmantojiet mērogošanas slīdni loga labajā malā!


Otrs piemērs - daži noderīgi tiešsaistes servisi!

 

Ja esat ieinteresēti, tad aplūkojiet nākošo attēlu ar Mural.ly darba loga elementu paskaidrojumiem, iespējams, ka tie atvieglos Jūsu darbu!

Vēl dažas paskaidro mural.ly materiālu koplietošanas iespējas. Augšējā izvēlnē nospiež pogu Share un izvēlas nepieciešamo koplietošanas režīmu - skat. attēlu zemāk! Ja vēlas materiālu iegult savā tīmekļa lapā (blogā), tad jāizvēlas iespēja Embed.

Pēc Enbed izvēles parādās nākošais logs, kurā redzams uzģenerētais html kods objekta iegulšanai (embed) savā tīmekļa vietnē. Kodu nokopē, nospiežot pogu Copy to Clipboard. "So kodu pēc tam jāielīmē (Paste) savā tīmekļa lapas html kodā vēlamajā vietā.

Nokopēto kodu iegulšanai ievieto tīmekļa lapas kodā - skat. attēlus, kā atrast vajadzīgo vietu html kodā, tās ir atlasītas (ietonētas)!

Ceru, ka ieinteresēju un nedaudz palīdzēju! Veiksmīgu eksperimentēšanu un lietošanu! Gatis domā par mācību video izveidi šim servisam! Cerams, drīz to ieraudzīsim viņa blogā!

1 komentārs:

  1. I think this is one of the most important information for
    me. And i'm glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is ideal, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

    Here is my web-site - Play Batman Games

    AtbildētDzēst