--> 'cookieChoices = {};'

04 janvāris, 2010

OpenOffice.org u.c. programmas tiešsaistē

Ulteo (www.ulteo.com) piedāvā Open Virtual Desktop, kura nodrošina OpenOffice.org biroja programmu paketes un citu programmu lietošanu tiešsaistē. Ulteo mājas lapā var piereģistrēties un iegūt kontu OpenOffice.org lietošanai tiešsaistē no viņu lapas (var lietot bezmaksas kontu ar 1GB vietu datiem). Iespēju noskaidrošanai var aplūkot arī virkni ar ekrānkopijām, palasīt par šī servisa iespējām. Piedāvātā tehnoloģija dod iespēju uz virtuālās darbvirsmas lietot arī daudzas citas aplikācijas, t.sk. MS Office aplikācijas, kā arī citas Windows un Linux programmas pārlūkprogrammas darba logā Linux, Windows vai Mac OS vidēs.
Jāpiebilst, ka OO lietošana tiešsaistē no Ulteo lapas šobrīd ir apgrūtināta vietnes noslodzes dēļ. Problēma ir arī tā, ka nav latviešu valodas atbalsta.
Pēc konta izveides Ulteo mājas lapā jāizvēlas Open Source => Labs => Start (Šeit - demonstrācija!) un būs iespējams padarboties ar Linux sistēmu un daudzām Linux programmām, t.sk. OpenOffice.org pārlūprogrammas logā tiešsaistes režīmā! Tas ir visai interesanti, kaut arī šad un tad parādās dažādi kļūdu paziņojumi. Tālāk virtuālās Linux darbvirsmas videodemonstrācija (šobrīd bez skaņas):



Attēlā OpenOffice.org Impress tiešsaistē:



Palasiet, pamēģiniet un iegūsiet jaunas zināšanas, kuras vēlāk var izrādīties visai noderīgas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru