--> 'cookieChoices = {};'

05 decembris, 2009

Google Forms iespējas aptaujās un testos

Tā nu ir sagadījies, ka pēdējā gada laikā diezgan daudz nākas darboties ar tiešsaistes servisiem - Gmail, Google Docs, Windows Live. Google Docs ir brīnišķīga iespēja darboties ar formām, kuras visumā vienkārši lietot aptauju, testu un citu uzdevumu organizēšanai tiešsaistē ar automātisku datu apkopošanu Google Spreadsheet jeb izklājlapās (tabulās). Ja protam darboties ar matemātiskajām un loģiskajām formulām, tad rezultātus var automātiski apstrādāt. Google Forms var lietot arī fizikas stundās, zinātniski pētniecisko darbu rezultātu ievadei atbilstošā eksperimenta Google izklājlapā. Jāpiezīmē, ka rezultātu lapa ar formulu palīdzību var tikt automātiski apstrādāta, dati apkopoti un attēloti diagrammās un attēloti, piemēram, emuārā kā iegultie objekti (skat. piemēru).
Lūk, miniatūras aptaujas anketa:


Šeit aptaujas rezultāti Google izklājlapā un automātiski iegūtā diagramma - publicēta no Google Spreadsheet, atbilžu skaits iegūts ar loģisko funkciju palīdzību, piemēram, =countif(b2:b1000;"Jā") :



Līdzīgā veidā izveidojot formu ar ievadāmajiem eksperimenta datiem, var datus automātiski publicēt Google izklājlapā un arī attēlot datus diagrammā!

Neliels ieskats formu lietošanā ir pievienotajā prezentācijā. Ja nepieciešama vēl kāda papildu informācija, uzdodiet jautājumus komentāros!

2 komentāri:

  1. it kā nav slikti, tomēr nav tas pats kas specializēts aptaujas anketas veidošanas rīks :)
    piemēram, https://www.zettool.lv

    AtbildētDzēst
  2. Es gribētu pateikties Lapo Micro Finance par man izsniegto aizdevumu. Mani vairākas reizes pievīla, cenšoties saņemt aizdevumu, līdz es uzgāju Lapo Micro Finance, kurš man piešķīra aizdevumu 23 000 USD vērtībā, lai rūpētos par savu slimo bērnu. Ja jums šodien ir vajadzīgs reāls aizdevējs, sazinieties ar Lapo un neapmāniet. Sazinieties ar e-pasta adresi: lapofunding960@gmail.com

    AtbildētDzēst