--> 'cookieChoices = {};'

20 aprīlis, 2009

Wiimote interaktīvās tāfeles izveide

Interaktīvās (gudrās) tāfeles šobrīd ir tāds kā „modes kliedziens” izglītības tehnoloģiju jomā. Tās paaugstina skolēnu motivāciju aktīvāk līdzdarboties izglītošanās, paver jaunas līdz šim nebijušas iespējas stundas organizācijā, sadarbībā, skolēnu ieinteresēšanā un motivēšanā, materiālu sagatavošanā, stundas pierakstu saglabāšanā, kā arī to izmantošanā stundās. Interaktīvās tāfeles piedāvā daudzi ražotāji, tās ir bāzētas uz dažādām tehnoloģijām, kurām katrai ir dažādas priekšrocības un arī mīnusi. Vislielākais šī tehnoloģiskā brīnuma trūkums ir lielā cena – Latvijā tā var svārstīties no apmēram 1200 līdz 2500 Ls un vairāk. Tātad – labs, bet arī dārgs prieks. Bieži vien klasē jau ir uzstādīts dators un projektors, bet naudas rūpnieciski ražotas interaktīvās tāfeles iegādei nepietiek.
Ko darīt, ja tomēr ir vēlme šo moderno tehnoloģiju brīnumu likt lietā? Izeja ir - tāda tāfele jāizveido pašiem! varianti ir vairāki - Wiimote bāzēta tāfele, tāfele ar augstas izšķirtspējas webkamerām, Air Mouse lietošana. Cits variants - parastās bezvadu optiskās peles lietošana. Šajā gadījumā gan nebūs mums pierastā tāfele, bet gan iespēja vadīt procesus uz uz ekrāna ar peli no attāluma (pele tiek pārvietota pa pārnēsājamu peles paliktni). Šajā publikācijā ir apraksts par Wiimote interaktīvās tāfeles izveides iespējām jebkurā skolā. Attēla projicēšanai un normālai Wiimote interaktīvās tāfeles (virsmas) darbībai der praktiski jebkurš ekrāns, siena, grīda, galda virsma, utml.
Nepieciešamās komponentes:
  • dators un projektors;
  • Wiimote (Wii Remote) pults ar 1024*768px izšķirtspēju un BlueTooth atbalstu;
  • BlueTooth adapteris datorā (ar dziņiem jeb draiveriem);
  • IR zīmulis (pašgatavots);
  • interaktīvās tāfeles kalibrēšanas programma Whiteboard vai SmoothBoard;
  • atvērtā pirmkoda interaktīvās tāfeles programma KindleLab;
  • iTALC klases pārvaldības programma.
Izvērsts apraksts atroadams skolotajs.lv vai šajā vietā - lasīt pilnu aprakstu. IR zīmuļa shēma zemāk ievietotajā attēlā (attēla vietne). Wiimote projekta vietne - adrese.

1 komentārs: