--> 'cookieChoices = {};'

07 novembris, 2010

Pārdomas pēc LatSTE'2010

LatSTE'2010 noslēgusies un, šķiet, pienācis laiks pārtraukt šajā lappusītē ieilgušo pauzi. Tā gan nebija bezdarbības pauze, jo kopš augusta sākuma viss laiks ir pāgājis LatSTE organizēšanas darbos. Šī gada LatSTE ar savām 12 darbnīcām, IKT placi un teju 300 dalībniekiem bija sarežģītākais un apjomīgākais pasākums, kuru man bija nācies organizēt. 12 darbnīcu darba saskaņošana, lekciju bloka saskaņošana, ēdināšanas un naktsmītņu problēmu risināšana, katastrofāls nepieciešamā aprīkojuma (datortehnika, interaktīvās tāfeles, bezvadu piekļuve Internetam, u.tml.) trūkums radīja neskaitāmas problēmas un brīžiem likās, ka tam visam gala nebūs nekad. 
TOMĒR - patiecoties labiem un atsaucīgiem cilvēkiem izdevās visu sagādāt, saskaņot un iedarbināt! Par brīnumu man pašam - viss darbojās pieciešamā variantā un LatSTE kopumā noritēja normāli! Paldies visiem labajiem cilvēkiem, kuri palīdzēja!
Kopumā LatSTE'2010 aizvadīta itin sekmīgi un laikam jau liela daļa dalībnieku bija apmierināti, tomēr ir daži bet un daži neatbildēti jautājumi, tādēļ neņemiet ļaunā, ka par dažām problēmām te tomēr atļaušos uzrakstīt.
Protams, neiztika bez sīkām ķibelēm! Brīžiem internets vilkās lēnāk par gliemezi, brīžiem datori paniķojās. Šokēja tie apmēram 50 cilvēki, kuri piereģistrējās dalībai LatSTE, pieteica pusdienas un naktsmītnes, pat rezervēja vietas Vecauces pilī pa aplinkus ceļiem un beigās, nevienam nepaziņojot, tā arī neieradās. Tā tomēr ir bezatbildība un necieņa pret organizatoru pūlēm! Naktsmītņu, pusdienu un citu ēdienreižu pasūtīšana ir saistīta ar zināmiem izdevumiem! Nākošajiem organizatoriem, acīmredzot, būs jādomā par dalības priekšapmaksas ieviešanu, tad droši vien šādi jociņi nenotiks. Paldies tiem kolēģiem, kuri atrada par iespējamu paziņot par neierašanos.
Iespējams, kāds bija neapmierināts, ka mācību priekšmetiem darbnīcas bija tikai informātikā, fizikā un valodām, bet - jau sākot sagatavošanās darbus, LatSTE mājas lapā rakstīju, ka darbnīcu  nodarbību  komplekts vislielākajā mērā atkarīgs no pašu piedāvājuma. Citos mācību priekšmetos piedāvājumu praktiski nebija! Paldies citiem ieinteresētiem cilvēkiem, kuri nodrošināja bagātīgu programmu  gan lekciju blokā, gan darbnīcās! Aicināju visus (īpaši cerot uz skolotājiem) piedalīties LatSTE mājas lapas un pasākuma piedāvājuma veidošanā, rakstīt komentārus LatSTE mājas lapā! Komentāru skaits = 0! Vai tiešām gribam visu priekšā tikai gatavā veidā? Tikai tad piedalāmies? Padomāsim! Varbūt tomēr paši varam iesaistīties?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru