--> 'cookieChoices = {};'

14 jūnijs, 2013

Beidzot izmaiņas LibreOffice saskarnē!

       
     LibreOffice 4.1 (beta) beidzot ir pozitīvas izmaiņas saskarnē! Šajā versijā ir iespēja pievienot sānu joslu Sidebar, kura bija jau Lotus Symphony un man likās visai ērta. Šī opcija ir visai noderīga uz platajiem (16:9) monitoriem, jo tādos teksta redaktorā var vienlaikus skatīt 2 lpp. ar tekstu vai pievienot nepieciešamās papildu rīkjoslas vai sānu joslas, kā tas nu ir LibreOffice 4.1 - skat. attēlā. Vēl, protams, no senākiem laikiem ir iespēja mainīt rīkjoslu noformējumu un tēmu izvēļņu daļai - arī var redzēt attēlā.


Ar šādi aprīkotu LibreOffice darbošanās jau ir manāmi ērtāka, bet kā tad tādus brīnumus var dabūt? Nav jau nekas daudz jādara, vien jāizpilda daži soļi.

Izmaiņu veikšana LibreOffice:
  • lejuplādējam LibreOffice 4.1 - http://www.libreoffice.org/download/pre-releases/;
  • uzinstalējam 4.1 versiju;
  • Tools => Options => View => Icons size and style un izvēlamies sev patīkamāko rīkjoslu stilu;
  • Tools => Options  => Personalization => Own Theme => Select Theme => Visit Firefox Themes => sameklējam un izvēlamies tēmu, atveram apskatei un nokopējam tēmas adresi => ielīmējam adresi Theme adress laukā => apstiprinām ar Ok (ja netīk izskats, atkārtojam šo procedūru);
  • eksperimentālo iespēju aktivizēšanai - Tools => Options  => Advanced => aktivizējam Enable experimental features un Enable experimental sidebar (on restart);
  • View => Sidebar;
  • View => Toolbars => Insert un, piemēram, Tables saskaņā ar savām vajadzībām un aizvelkam rīkjoslas uz loga kreiso malu (tā varētu būt pietiekami ērti).
Ikonu izmēra un stila izvēles logs


Eksperimentālo iespēju aktivizēšanas logs - Tools => Options  => Advanced


Attēli tēmas Theme  un sānu joslas Sidebar  izvēlei

Tools => Options  => Personalization

  View => Sidebar

Sānu joslas Sidebar lietošana


Sidebar dod iespēju ātri pārslēgties no rekvizītu (Properties) jeb teksta (fontu), rindkopu un lapu noformēšanas sānu joslām, uz stilu (Styles and Formating) vai galeriju (Gallery), vai navigācijas (Navigator) sānu joslām - skat. attēlā. Ikdienā visbiežāk nākas strādāt ar fontu, rindkopu un lapu noformēšanu, tad arī noteikti novērtēsiet šīs jaunās iespējas! Jā, protams, ir standarta rīkjosla u.c. rīkjoslas, bet pastrādājot pamanīsiet, ka šīs sānu joslas ir itin noderīgas (savdabīgs MS Office 2007 - 2013 lenšu rīkjoslu (Ribbon) daļējs aizstājējs.


Veiksmīgu darbu ar LibreOffice!
.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru